(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Čočka na kyselo

Potřebné ingredience
čočka, 3ks bobkový list, tymián, cibule, tuk, hladká mouka, sůl, ocet, vejce, uzenina, kyselá okurka
Postup přípravy
Čočku si namočíme cca 1 hodinu před vařením. K čočce přidáme bobkový list a posypeme tymiánem- cca 1 lžičku a vaříme do změknutí. Uděláme si světlou cibulovou jíšku a čočku zahustíme. S uzenin kupuju špekáčky (manžel uzený nejí) a nakrájím na půl kolečka a opeču a přidám k čočce. Nakonec čočku okyselím dle chuti a osolím. Podávám s vajíčkem a okurkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
denka47
(upraveno)
8. 5. 2008, 17:54
Dobry napad, davno som nejedla sosovicku, mam ju velmi rada, aj polievku.



nahlásit